Τα νέα κρούσματα της Βοιωτίας-10 στο Δήμο Τανάγρας,7 στο Δ.Θηβαίων και 4 στο Δ.Λεβαδέων

Όλα τα νέα περιστατικά στη Στερεά…

Στη Βοιωτία έχουμε 21. Τα 10 είναι στο Δήμο Τανάγρας, άλλα 4 στο Δήμο Λεβαδέωνκαι άλλα 7 στο Δήμο Θηβαίων.

Τα κρούσματα της Στερεάς

Σε Λοκρίδα και Λαμία εντοπίζονται τα εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού που «χρεώνει» στη Φθιώτιδα ο ΕΟΔΥ για την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Στη Λοκρίδα είναι τα τέσσερα, με τα τρία από αυτά να αντιστοιχούν στους μαθητές του Λυκείου Καμένων Βούρλων (2) και Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας (1).

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Καμένων Βούρλων:

«Στα πλαίσια συνδυασμένης διερεύνησης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου και την Περιφέρεια, στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, σήμερα 09/02/2021 βρέθηκαν δύο (2) κρούσματα μαθητών στο Λύκειο Καμένων Βούρλων. Από πλευράς Δημοτικής αρχής έγιναν αμέσως οι ενδεδειγμένες ενέργειες όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένα ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με εντολή της οποίας έκλεισαν τα δύο (2) Τμήματα του σχολείου που φοιτούν  τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δόθηκαν οδηγίες σε όλους τους μαθητές. Η Δημοτική αρχή απ’ την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

Στεκόμενοι πάντοτε στο πλευρό των δημοτών μας και συναισθανόμενοι την ευθύνη μας  απέναντι τους, φροντίζουμε για την ορθή και υπεύθυνη ενημέρωση τους».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας:

«Αναφορικά με το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε μαθητή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Κατόπιν συνεννοήσεως με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες, τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας αποφασίστηκε το κλείσιμο της Γ’ τάξης Γυμνασίου για 14 ημέρες, ενώ όλοι οι μαθητές της τάξης θα μπουν σε καραντίνα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των στενών επαφών, μαθητών και καθηγητών και πραγματοποιείται απολύμανση σε ολόκληρο το κτίριο της σχολικής μονάδας.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, με την ύπαρξη ενός και μόνο κρούσματος δεν μπορεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο.

Τα τεστ ιχνηλάτησης των μαθητών θα γίνουν μετά το πέρας κάποιων ημερών, αφού οι συμμαθητές ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλις χθες.

Παρακαλούμε όλους τους γονείς να επιδείξουν ψυχραιμία και να εφαρμόσουν τις προβλεπόμενες οδηγίες. Ο πανικός δεν βοηθάει κανέναν μας! Ο Δήμος παραμένει σε πλήρη εγρήγορση και διαρκή συνεργασία με τη Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας και τους αρμόδιους φορείς.

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον μαθητή μας! Παραμένουμε ασφαλείς! Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας!!!»

Το 4ο ανήκει σε νεαρό 24 ετών από το Δήμο Λοκρών, επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Τα υπόλοιπα τρία χρεώνονται σε ισάριθμες γυναίκες που έχουν δηλώσει τόπο κατοικίας τη Λαμία, ωστόσο επιβεβαιώνεται μόνο το περιστατικό που αντιστοιχεί σε μία 64χρονη που διαγνώσθηκε με covid κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εξέτασης.  

Στην Εύβοια, ο Δήμος Χαλκιδέων (Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη) έχει με διαφορά τα πρωτεία και συγκεκριμένα 68 κρούσματα. Στα Ψαχνά εντοπίζονται 7, στην Ερέτρια 6 και τέλος από 3 σε Ερέτρια και Αλιβέρι.

Στην Ευρυτανία που έδωσε άλλα δύο (2) περιστατικά, αυτά εντοπίζονται σε 64χρονη στο Δήμο Αγράφων και 42χρονη στο Καρπενήσι.

lamiareport

Σχετικά